Persoane interesate :

marți, 11 iunie 2013

Infernul unui om fericit - Nicolae SteinhardtUn documentar prezentat în cadrul emisiunii “Rezistenţa prin cultură”, precedat de un dialog între Stejărel Olaru şi invitatul său, Dan C. Mihăilescu. 
 Nicolae Steinhardt a fost arestat şi condamnat pentru că a refuzat să fie martor al acuzării în procesul Noica — Pillat. Acest fapt îl determină să grăbescă decizia de a renunţa la iudaism şi de a se boteaza ortodox în închisoarea de la Jilava. Marea Taină a Botezului o va primi de la ieromonahul Mina Dobzeu şi el întemniţat… 
 La ieşirea din închisoare episodul va sta la baza „Jurnalului fericirii”, cea mai importantă operă a sa şi testamentul său literar, “ o dovadă de rezistenţă prin credinţă şi prin cultură “.

Niciun comentariu:

Filme romanesti

Filme româneşti pentru tine

Echipa "Filme româneşti pentru tine" vă pune la dispoziţie cea mai bogată colecţie de filme româneşti din tot internetul, (peste 200 de filme !!!)
Pagina noastră este absolut legală şi conţine doar linkuri către site-uri de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
Dedicăm această pagină pentru toţi românii şi vorbitorii de limbă română. Noi vă dorim vizionare plăcută!

free counters