Persoane interesate :

marți, 21 aprilie 2009

Mircea cel Bătrân


Denumirea originală: Mircea (cel Batrin) Anul: 1989 Gen: Adventure / History / Drama / War Regizor: Sergiu Nicolaescu Autorul scenariului: Titus Popovici Actori: Sergiu Nicolaescu, Vlad Nemes, Serban, Ionescu, Adrian Pintea, Colea Rautu, Silviu Stanculescu, George Alexandru, Ion Ritiu, Traian Costea, Vladimir Gaitan, Ioana Pavelescu, Manuela Harabor, Ion Besoiu, Cornel Garbea, Papil Panduru Durata: 1:40 Limba: Română Despre film: Atat ca regizor, cat si ca actor, in acest film Sergiu Nicolaescu portretizeaza un personaj emblematic al istoriei romanilor. Distributia impresionanta, scenele monumentale de lupta – toate constituie elemente care fac din filmele istorice ale lui Sergiu Nicolaescu adevarate evenimente cinematografice. Filmul in sine a avut o istorie zbuciumata, cineastul refuzand orice incercare de cenzura din partea regimului comunist. Mircea a avut premiera pe 21 decembrie 1989, marcand trecerea catre o noua pagina de istorie

4 comentarii:

Aurel spunea...

Excelent film avem cu ce ne mandri .sergiu nicolaescu un mare regizor un mare actor,un fil cutremurator as spune mai ales pt cei ce iubesc istoria neamului nostru

Unknown spunea...

superb film sergiu nicolaescu este unic in vremea sata lua cel putin 4-5 oscaruri

k spunea...

Un alt exemplu este bătălia de la Rovine. Toată lumea ştie că Mircea cel Bătrân îl învinge pe Baiazid. Învăţăm în şcoală acest lucru, avem şi poezia lui Mihai Eminescu despre bătălie. Nu este nimic adevărat, pentru că după bătălia de la Rovine, Mircea cel Bătrân stă aproape doi ani şi jumătate în Transilvania. Dacă ar fi câştigat bătălia ce căuta în martie 1395 la Braşov şi se închina regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg? De ce de patru ori a încercat armata ungară să îl repună pe tronul Ţării Româneşti pe Mircea cel Bătrân şi nu a reuşit pentru că au venit turcii întotdeauna şi l-au alungat pe Mircea? A fi patriot nu înseamnă să fii mincinos. Patriotismul nu se măsoară în minciuni”, consideră Marius Diaconescu.

bogdan spunea...

la brasov a fost tratat incheiat in conditii de egalitate.cand au incercat ungurii sa-l repuna pe mircea pe tron,cand mircea a pierdut tronul in 1418(anul in care a si murit)?!

Filme romanesti

Filme româneşti pentru tine

Echipa "Filme româneşti pentru tine" vă pune la dispoziţie cea mai bogată colecţie de filme româneşti din tot internetul, (peste 200 de filme !!!)
Pagina noastră este absolut legală şi conţine doar linkuri către site-uri de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
Dedicăm această pagină pentru toţi românii şi vorbitorii de limbă română. Noi vă dorim vizionare plăcută!

free counters