Persoane interesate :

miercuri, 12 august 2009

Un cartus de kent si un pachet de cafea (2004)



Tatal (Victor Rebengiuc), concediat cu doi ani inainte de pensionare, vrea sa se reangajeze, cerand sprijinul fiului (Mimi Branescu). Conditia pentru angajarea intr-un post de paznic de noapte este bacsisul pregatit pentru directorul unei firme particulare. Astfel, cartusul de Kent si pachetul de cafea devin in acest film obiectele emblematice pentru o societate corupta si lipsita de spiritul solidaritatii. Actiunea se petrece intr-un restaurant din Bucuresti.

Filmul "oglindeste un fragment dureros din actualitatea romaneasca, fiind, de fapt, o imagine comprimata a mentalitatii bacsisului. Sub forma unui dialog intre tata si fiu - un tanar si dinamic om de afaceri - se deruleaza intreaga drama a postcomunismului romanesc. Totodata, filmul lui Puiu zugraveste in culori pesimiste conflictul intre generatia perdantilor si elita aroganta a afaceristilor fara scrupule. In pofida unor tensiuni evidente intre tata si fiu, intre cei doi exista o complicitate a mentalitatii exprimata prin acceptarea si practicarea bacsisului" (William Totok).

Niciun comentariu:

Filme romanesti

Filme româneşti pentru tine

Echipa "Filme româneşti pentru tine" vă pune la dispoziţie cea mai bogată colecţie de filme româneşti din tot internetul, (peste 200 de filme !!!)
Pagina noastră este absolut legală şi conţine doar linkuri către site-uri de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
Dedicăm această pagină pentru toţi românii şi vorbitorii de limbă română. Noi vă dorim vizionare plăcută!

free counters