Persoane interesate :

marți, 21 aprilie 2009

Veronica


Denumire: Veronica 
Anul: 1972
Gen: Fantasy / Music
Regizor: Elisabeta Bostan
Autorul scenariului: Vasilica Istrate, Elisabeta Bostan
Actori: Lulu Mihaescu, Dem Radulescu, Margareta Pislaru
Durata: 1 oră 30 min Limba: Română
Despre film: Un film pentru copii despre Veronica - fată bună şi cuminte. "Eu sunt motanul Danila, sunt cel mai aprig motan, de soricei nu mie mila, oricand aicea ii am..."

Neastamparata si vesnic pusa pe sotii Veronica (Lulu Mihaescu), o fetita care creste intr-un orfelinat, primeste de ziua ei in dar de la Zana cea buna (Margareta Paslaru) o traista vrajita: "Veronico,Veronico/ Fata bunasi cuminte/ Pentru tine, Veronica/ traista este darul meu. Ea e plina de povete.E o traista fermecata!Poate multe sa te invete/daca o asculti mereu!..., care-i va indeplini orice dorinta. Copila refuza sa imparta aceasta bucurie cu ceilalti copii si Zana o pedepseste! Peripetiile in vis ale Veronicai prin padure o fac sa intalneasca personaje celebre Motanul Danila (Dem Radulescu), cumatra vulpe (Vasilica Tastaman) greierele (Florian Pitis), soricelul (George Mihaita) etc, personaje ce apar cu chipul si personalitatea celor ce lucrau in casa de copii, fiecare cu povestea lui plina de talc care o fac pe micuta Veronica sa inteleaga multe lucruri... Muzicalul realizat in 1972 de Elisabeta Bostan este atat de incantator, actori renumiti interpreteaza rolul unor animale ce populeaza padurea iar muzica este nemaipomenita! o adevarata "cutiuta cu muzica pentru cei mici"!

2 comentarii:

Timeless Chic spunea...

ce frumos!! am revazut filmul acesta dupa ani si ani cu fetita mea si m-am bucurat de el ca un copil!

Admin spunea...

Veronica e filmul copilariei mele... pacat ca nu se mai produc asa filme, ci doar numai cu batmani si shrek si animax

Filme romanesti

Filme româneşti pentru tine

Echipa "Filme româneşti pentru tine" vă pune la dispoziţie cea mai bogată colecţie de filme româneşti din tot internetul, (peste 200 de filme !!!)
Pagina noastră este absolut legală şi conţine doar linkuri către site-uri de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
Dedicăm această pagină pentru toţi românii şi vorbitorii de limbă română. Noi vă dorim vizionare plăcută!

free counters