Naica si veverita Naica, un baietel de la tara, descopera lumea din jur. In acest episod descopera padurea.
Film pentru copii. Al patrulea episod al unui miniserial intitulat "Aventurile istetului Naica". Filmul a fost inclus si in lungmetrajul "Unde esti, copilarie?"
„Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” se petrece intr-un cartier marginas al Bucurestiului, in ultimul an al epocii de aur, si este povestea lui Lalalilu, un baiat de 7 ani care isi imagineaza ca ne-a scapat de Ceausescu, si a Evei, sora mai mare a lui Lalalilu, care are astfel sansa sa-si aleaga viitorul.
Cannes 2006, premiul de intrerpretare feminina a sectiunii "Un certain regard"- Dorotheea Petre.
La mare, pe plaja, doi oameni sunt pusi in situatii limita. Un tiganus ajunge sa fie rugat de catre o frumosa mama occidentala de a avea grija de copilul sau de patru ani; un tata si sot plictisit flirteaza in mare cu aceeasi frumoasa straina, incercand sa o invete sa inoate. Insa povestea ia un alt curs atunci cand frumosa mama dispare sub valuri, iar tiganusul realizeaza ca s-a întamplat ceva si poate profita, caci este foarte tentat de camera video si geanta femeii lasate pe plaja.
Castigator al premiului Ursul de Aur pentru cel mai bun scurt-metraj din competitie, la Festivalul de la Berlin, din 2008. Regia: Bogdan Mustata, Catalin Mitulescu.
După o casatorie cu repetiţii, Radu şi Silvia divorţează. Văzând că nu reuşesc să obţină un post în Bucureşti, Silvia se prezintă la postul de inginer agronom din Bolintin. În acelaşi timp, Radu, fost şofer de taxi, care termină medicina veterinară la seral, e repartizat în aceeaşi comună. După o perioadă de tatonări, cei doi hotărăsc să se recăsătorească.
„Lăsaţi copilaşii" este un film despre avort, cu marturii ale unor oameni de spirit precum Ioan Alexandru, pr. Constantin Galeriu, pr. Horia Cosmovici, dar si specialisti din domeniu medical de specialitate precum dr. Dan Pascut, dr. Cristina Valea, dr. Iunona Panoiu.
Film realizat la studioul Fundatiei Master Media, in ciclul "Cerul dintre noi" sponsorizat de Lutherans for Life, S.U.A
Limba: română Anul: 1989 Gen: Comedie Autorul scenariului: Gheorghe Urschi. Regizor: Gheorghe Urschi. Actori: Gheorghe Rotaras, Ion Arachelu, Gheorghe Urschi, Vasile Marin Durata: 00:35:53.
Un film cu şi despre nunta, omenie si hapsanie... Si cu mult umor.
Cu Tamara Buciuceanu, Tania Filip, Stela Popescu, Stefan Mihailescu-Braila
Gen Comedie
Un barbat important, grabit totdeauna, dar mai ales cand este la volan, calca un pieton ciudat: un tanar globe-trotter, aiurit, care calca ferm, dar pe unde nu trebuie, pe soseaua larga.
Dupa ce ezita o clipa, intors la locul faptei, barbatul de la volan nu-si mai gaseste victima. Ca din senin, totusi, victima apare in viata barbatului, bulversand o intreaga familie, cu incurcaturi dramatice si comic-sentimentale.
Dramă psihologică, ecranizare după nuvela "Moara cu noroc" de Ioan Slavici. Actiunea se petrece în anii 1870 la un han izolat din împrejurimile Aradului. Ahtiat după bani, carciumarul Ghiţă se asociază la tâlhării cu Sămădău, însă îşi distruge viaţa şi familia. "Când am realizat La moara cu noroc s-a vorbit despre o influenţă a westernului, acest gen cinematografic atât de intim legat de tradiţiile culturale şi istoria poporului american. Toate existau în nuvela pe care Slavici a scris-o cu mult înainte de afirmarea westernului, în spiritul unui realism critic evoluat." - Victor Iliu - 1956 Ghiţă şi Ana sosesc la hanul Moara cu noroc, aici cei doi împreuna cu copiii lor vor să-şi construiască o viaţă mai bună lipsită de griji. La han nu poţi avea linişte dacă nu eşti în cârdăşie cu Lica Sămădăul, asa că Ghiţă încearcă să-şi menţină o bună relaţie cu acesta, dar şi cu căprarul Pintea. Ghiţă este târât de Lică în diferite afaceri murdare care îl vor îndepărta de familie, împreună cu Pintea va încerca să-l dovedească pe Lică. Una din nestematele cinematografiei româneşti regizată de Victor Iliu.
"Calatorie la oras" este un scurt metraj foarte bun in regie lui Corneliu Porumboiu cu Constanta Dita si Ion Spadaru. Un invatator timid si un sofer descurcaret dintr-un mic satuc al Romaniei, pleaca la oras trimisi de primar pt a aduce un computer pentru primarie si un colac pentru closetul primarului, lucrurile nu ies insa chiar asa cum ar trebui.
Locul 2 la festivalul Cannes sectiunea Cinefondation 2004
Prima parte a filmului "Nunta de piatra", realizat dupa doua povestiri de Ion Agarbiceanu (partea a doua este "La o nunta" in regia lui Dan Pita). Actiunea filmului se petrece in zona aurifera a Tarii Motilor la inceputul sec. XX. Filmul de debut al regizorului Mircea Veroiu.
"Mediu-metrajul Fefeleaga surprinde prin sobrietate, prin esentializare. Desi contine elemente de suprarealism, Mircea Veroiu ne propune aici un realism simbolic, poetic, de dimensiuni mitice si sugestii biblice. Un film sobru, expresiv, demonstrand capacitatea de esentializare si deschidere spre universalitate cu respectarea culorii locale. Femeia, zilnic urcand si coborand muntele abrupt si stancos, facand parca impreuna cu martoaga o unica fiinta a suferintei, strabate un traiect existential tragic, un drum al Calvarului, al Golgotei. Ea pare o tragediana antica, in tacere urmandu-si implacabilul destin, o rugatoare, un Sisif feminin condamnat unui supliciu zilnic, unei cazne continue, o Ioana d´Arc. Sensul filosofic si religios al acestui film este ca, prin asumarea vinei, prin marturisire, omul ispaseste si se rascumpara, jertfa fiind aici propria-i fiica. Cu o culoare locala exemplara - universul nostru taranesc, traditional -, filmul se deschide cu generozitate universalitatii prin exprimare si prin valoarea lui estetica. Nu este de mirare ca ambele mediu-metraje au fost achizitionate de Muzeul de Arta Moderna din New York. Prin puritatea limbajului cinematografic, acest film ne aminteste de Luchino Visconti, de Louis Malle. Dupa acest debut stralucit, cel mai valoros film al sau, in filmografia lui Mircea Veroiu se produce, progresiv, o ruptura intre "fondul filmului" si "forma filmului". Grija exagerata pentru forma saraceste substanta filmelor sale" (Mircea Dumitrescu).
DIRECTORUL NOSTRU (comedie)-1955 cu: Alexandru Giugaru,Grigore Vasiliu Birlic,Puiu Calinescu; regia: Jean Georgescu-un functionar pretinde o analiza ascutita a muncii generale depuse refuzand plicul cu bani
Documentar realizat de Cristian Rautu pentru TVR1, in cadrul seriei Teoria Conspiratiei. Inregistrare de pe postul TVR1. Acest episod este dedicat fenomenului OZN in Romania prezinta cateva cazuri de OZN din Romania, printre care Padurea Baciu, incidentul petrecut la Balea Lac si un caz OZN filmat in Delta Dunarii in anul 2000. Documentarul are ca invitati pe reprezentantii ASFAN (Ion Hobana, George Cohal, Dan Farcas) si ai Romanian UFO network - RUFOn (Paul Dorneanu si Florin Sirbu).
film moldovenesc din anul 1971, regizat de regizorul moldovean Emil Loteanu, în care conducătorul unei trupe de ţigani lăutari, din stepele basarabiei (astăzi Moldova), Toma Alistar e un talentat violonist faima căruia îl poartă prin turnee prin capitalele Europene şi pe la curţile regale. El rămîne obsedat de prima lui dragoste, frumoasa Leanca, care a fost căsătorită cu altcineva în timpul primelor turnee a lui Toma, iar el î-şi v-a cheltui întreaga avere, cîstigată din turnee, încercînd să o găsească.
Scurt metrajul "Telefon in strainatate" este regizat in 1998 de Hano Hoffer si ii are in distributie pe Anton Ionescu, Ary Ziele Nsem si Constantin Oprea. Va invit sa vizionati "Telefon in strainatate" mai jos. Urmariti-l pana la final, care este unul neasteptat.
Echipa "Filme româneşti pentru tine"vă pune la dispoziţie cea mai bogată colecţie de filme româneşti din tot internetul, (peste 200 de filme !!!) Pagina noastră este absolut legală şi conţine doar linkuri către site-uri de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere. Dedicăm această pagină pentru toţi românii şi vorbitorii de limbă română. Noi vă dorim vizionare plăcută!